top of page

GULLIVER THOMAS

Profile

GULLIVER THOMAS.jpg

Nama Penuh     : ANDRYA GULLIVER ANAK THOMAS
Asal                    : Kpg Sampun Gerunggang, Asajaya

Artist ID             : 405364

Mula Rakaman :Febuari 2021hingga kini

 

     Mula melibatkan diri dalam dunia seni suara sejak tahun 4 dan aktif menyertai pertandingan anjuran pihak sekolah.Masih menuntut disekolah kerajaan, dalam tingkatan 5.
     Beliau sememangnya berbakat dalam mencipta lagu bukan sahaja dalam bidang nyanyian, malah bermain alat muzik memberikan kelebihan kepada beliau mencipta melodi lagu. 

     Single pertama ciptaan beliau sendiri dirakam pada bulan Febuari 2021. Single pertama bekonsepkan genre Balada yang berjudul Kempang telah berjaya dirakam dan dikeluarkan dilaman rasmi Youtube OCHSP pada bulan Febuari dalam bentuk lirik video rasmi. Dalam bulan April video penuh lagu Kempang telah siap sepenuhnya dan dimuatnaik ke laman Youtube Rasmi OCHSP. 

     Single ke-2, Dara Bungai Ngerembai, telah dirakam hasil ciptaan lirik oleh Komposer Jay Amin dan melodinya oleh Komposer Oliver OCHSP. Telah dimuatnaik dalam bentuk lirik video. Sebuah lagu yang berentak rancak. Terkini, beliau sedang dalam proses menghasilkan lagu ketiga yang berjudul Teperasa Ketegal Pengerindu. 

        

releases

GULLIVER THOMAS_KEMPANG.jpg
bottom of page